Exhibition view of Unde ați lucrat? / Ki hol dolgozott? / Where Have You Worked?. Răzvan Anton, Locul de muncă / A munkahely / The Workplace, drawing, installation, 2015, Tranzit House, 15-27 October 2015, Photo by Răzvan Anton


Răzvan Anton, Locul de muncă / A munkahely / The Workplace. (detail) drawing, installation, 2015

Răzvan Anton
Locul de muncă / A munkahely / The Workplace
2015

În timp ce în fotografie redarea imaginii e uniforma, instantanee, în desen aceasta urmează un proces temporal și un traseu vizibil. Desenele din seria "Locul de muncă" sunt concepute să fie vizibile pe verso. Prin asta se pierde urmărirea procesului de desenare, pastrând doar imaginea imprimată și filtrată de hârtie. Prin acest proces se ajunge la developarea imaginii fotografice prin mijlocul desenului. Desenul devine un instantaneu, dobândind omogenitatea procesului fotografic de revelare.

A kép visszaadása a fotográfiában egyenletes és egyidejü, a rajzban viszont időbeli folyamaton megy át és egy látható utat jár be. „A munkahely” sorozat rajzai úgy lettek elgondolva, hogy a papir másik oldalán váljanak láthatóvá. Ezzel a rajz folyamata eltűnik, és nem marad más, csak a papírra nyomtatott és rajta keresztül átszűrődött kép. Ezen a folyamaton keresztül a fénykép a rajz médiúmában hívódik elő. A rajz pillanatképpé változik, és eléri a fényképészeti előhívás egyenletességét.

 

 

 

  2016-02-13
   
 
 

CONSET
Str. Barițiu Nr 16, Casa Tranzit - etaj, 400027 - Cluj, Romania
Tel: +40 721 062362

Subscribe